d'Heeren van Hofland

Scheerkwasten Onderhouden

Een scheerkwast wordt gedesinfecteerd geleverd. Voor het eerste gebruik adviseer ik je de haren van de scheerkwast te wassen met een milde shampoo zodat je het desinfectie middel weg wast, en de kwast optimaal werkt. Het goed onderhouden van de scheerkwast is eenvoudig en loont de moeite, je verlengt de levensduur en verhoogt het gebruiksgenot.

Scheerkwast

Na gebruik van de scheerkwast spoel je deze met schoon, hand-warm water uit. Druk de haren met je duim uit elkaar zodat het water ook de zeepresten bij de aanzet van de haren weg spoelt. Sla het water uit de kwast en strijk de haren eventueel licht over een handdoek, vervolgens hang je de kwast te drogen in een houder met de haren naar beneden.
Dit verlengt de levensduur van de scheerkwast aanzienlijk. Wanneer er zeepresten achterblijven in je scheerkwast kan dit vooral bij dassenharen kwasten leiden tot haaruitval of -haarbreuk.

Wanneer je de scheerkwast niet met de haren omlaag hangend laat drogen kan het vocht in de kwast blijven zitten waardoor schimmel ontstaat.

Een scheerkwast is geen massageborstel.
Te hard drukken en te kleine cirkels draaien in het opschuimbakje of op de huid veroorzaakt het afbreken en uitrukken van de haren.
Vooral de kin is de plek waarbij het draaiend inzepen en hard drukken tot het ontstaan van knopen en uitrukken van haren kan leiden. Draai ruime achtjes over je kin, waar je kin het middelpunt van de 8 is.

Als de kwast niet goed wordt uitgespoeld blijven de actieve bestanddelen in de scheerzeep inwerken op de haren van je scheerkwast.
Na een poosje brekende haren spontaan af of vallen uit.
Wanneer je een stofwolkje ziet nadat je met de hand over de droge scheerkwast strijkt is je scheerkwast niet goed uitgespoeld.
Het kan geen kwaad de scheerkwast af en toe te wassen met enkele druppels milde haarshampoo.

Scheerkwast met uitgerukte haren

Door draaiend inzepen uitgerukte haren.

Scheerkwast met haarafbreuk

Door slecht reinigen verliest de kwast zijn haren.

Scheerkwast met schimmels

Schimmels ontstaan door het niet hangend bewaren van de kwast.

Scheerkwast met zeepresten

Zeepresten die achterblijven op het handvat.