d'Heeren van Hofland

De Safety Razor

Haal het klassieke scheergevoel weer terug met het gebruik van een safety razor! In combinatie met een fijne scheerkwast en een heerlijke scheerzeep wordt scheren een dagelijks ritueel om naar uit te kijken! Een Safety Razor (ook wel een krabbertje genoemd), is een populair scheersysteem dat werkt met vervangbare dubbelzijdige mesjes. Deze 'double edge blades' staan garant voor zeer comfortabel scheren, en een perfect glad resultaat. Bovendien zijn de double edge blades erg voordelig. Varieer met de double edge blades van verschillende merken en test welke soort qua scheerkarakter het best bij je huid en baardgroei past. De Safety Razor zelf gaat in principe een leven lang mee. Stel zelf de combinatie samen die het best bij je past.

Safety razor

Kiezen van de juiste Safety Razor

Gesloten kam

De meest gangbare soort is die met de gesloten kam. Het mesje zit goed beschermd in de kop en maakt dit mes geschikt voor mensen met een lichte tot normale baardgroei en is zeker aan te raden voor de beginnende gebruiker.

Safety razor met gesloten kam Safety razor met open kam

Open kam

Er bestaat ook een variant met een open kam. De getande kop, en de grotere ruimte tussen mes en kop, maakt dit mes geschikt voor een zware baardgroei. Dit systeem is voor sommige mensen wel wat agressief. Er zijn ook een aantal modellen met een variabel standen systeem. Je kunt zelf de ruimte tussen de scheerkop en het mes instellen. Dit is handig wanneer je je in de ene periode dagelijks scheert en je baard niet lang is, scheer je jezelf onregelmatig en is je baard wel wat langer, dan kun je het mes wat ruimer zetten zodat je de langere haren efficiënter kunt scheren. In deze stand worden de haren nog gemakkelijker naar de achterzijde van de scheerkop afgevoerd, zodat de kans op ingroeiende haren ook veel kleiner wordt. Je zou kunnen zeggen dat dit systeem een soort van gesloten en open kam in één is.

Vlindersluiting

Ook wel ‘twist to open razor’ genoemd: draai je aan het handvat, dan gaat de scheerkop open en kan het mesje vervangen worden. Dit mes bevat bewegende onderdelen en is daarom iets kwetsbaarder dan een mes met schroefsluiting. Bij normaal gebruik staat een Safety Razor met vlindersluiting garant voor jarenlang scheerplezier.

Safety razor met vlindersluiting

Schroefsluiting

Messen met schroefsluiting bestaan uit twee of drie delen. Je draait de Safety Razor open en haalt de delen los. Zo kan het mesje vervangen of gereinigd worden. Tijdens het scheren is het mogelijk de kop iets los te draaien zodat je eenvoudig de zeep- en haarresten weg kunt spoelen. Vergeet de Safety Razor niet weer aan te draaien voordat je verder gaat met scheren! De beste keuze? Dat is vooral persoonlijk. Beide systemen presteren erg goed. Scheermessen met open kam hebben altijd een schroefsluiting.

Safety razor met 2 delige schroefsluiting Safety razor met 2 delige schroefsluiting

Normaal of verlengd handvat

De grootte van je handen kan een rol spelen, maar het is vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur of je kiest voor de normale uitvoering of voor een variant met een verlengd en/of verdikt handvat. Een normaal tot kort handvat beweegt vaak wel wat makkelijk in de hand zonder dat je het mes hoeft te verpakken. Dit is handig bijvoorbeeld bij het tegenscheren.

Verschillende merken en prijsklassen

Het grootste verschil tussen de verschillende merken en prijsklassen zit vaak in materiaal keuze en precisie in afwerking. Design en exclusieve kleine productieseries kunnen ook prijsbepalend zijn. Meestal zijn de duurdere messen verfijnder afgewerkt of bieden ze extra opties, zoals bijvoorbeeld een verstelbare kop.

Wij adviseren beginnend gebruikers met een eenvoudig mes te starten zodat je in alle rust een persoonlijke voorkeur kunt ontdekken.